Ryba z Chorwacji

Ryba z Chorwacji – ulubiony produkt turystów.

Ryba z Chorwacji to produkt, który miło się wspomina każdemu, kto chociaż raz odwiedził ten piękny kraj. Przecież, bliskość do morza, duża ilość wysp i długa linia wybrzeża sprawiły, że ryby są nieodłączną częścią chorwackiej kuchni. Dlatego, właśnie dania ż ryby jak można częściej są serwowane turystom w Chorwacji.

Różnorodność chorwackich ryb

Wiadomo, że Chorwacja jest podzielona na kilka regionów, każdy z których zapewnia rybakom zupełnie inne gatunki ryb. Dzięki temu różnorodność ryb w Chorwacji jest tak duża jak rzadko w którym kraju. Najpopularniejsze gatunki ryb łowionych w Chorwacji to:

  • Sola (list)

  • Dorada (orada)

  • Morszczuk (oslić)

  • Sardynka (srdela)

  • Makrela (skuša)

  • Tuńczyk (tuna)

  • Anchois

  • Labraks (brancin)

  • Bops (bukva)

  • Piotrosz (kovač)

  • Kielec (zubatac)

  • Pelamida (palamida)

  • Oraz wiele innych

Ryba z Chorwacji w przemyśle rybnym

Chorwacja, tak jaj każdy kraj Unii Europejskiej ma sporo restrykcji i ograniczeń dotyczących gospodarki rybnej. Dlatego nie w każdym sezonie ryby są dostępne w dużej ilości. Z tego względu, w Chorwacji jest dobrze rozwinięty przemysł przetwórstwa ryby. To pozwala nam oferować w Polsce sporą ilość ryby z Chorwacji w postaci różnego rodzaju przetworów, konserw oraz mrożonek.

Ryba z oferty sklepu Smaki Dalmacji

W naszej ofercie znajdziecie Państwo zarówno mrożone ryby, konserwy z różnego rodzaju sosami lub gotowe wekowane dania. Dbamy o wysoką jakość sprzedawanych przez nas produktów, dlatego zapewniamy idealne warunki do przechowywania oraz transportu produktów z ryby. Z tego względu, jeśli któryś produkt wymaga utrzymywania stałej temperatury, wysyłamy go w specjalnym opakowaniu, które zapobiega zmianom temperatury podczas transportu

Wyświetlanie 1–12 z 24 wyników